Hoppa till innehåll
Vardagsrum med radiator under fönster och krukväxter bredvid

BYTA ELEMENTFILTER

SNABBA BYTEN AV ELEMENTFILTER

Vad vi på Folkfilter erbjuder

  • Flexibla tider, när boende faktiskt är hemma.
  • Snabbt utförande (utförande på under 4 timmar)
  • Garanterad kundnöjdhet
  • Styrelsen får ett protokoll på eventuella fel i tilluften och förslag på åtgärder.

DÄRFÖR SKA DU VÄLJA VÅRA FILTER FÖR ELEMENTDON

Vi på Folkfilter är stolta över att kunna erbjuda filter av exceptionell kvalitet till marknaden bästa priser. Alla våra filter är tillverkade av syntetiskt material för ökad livslängd och minskad risk för mikro-bakteriell påväxt. Vi har aktivt valt att inte använda glasfiber eller papper i några av våra filter, för miljön och hälsans skull.

Samtliga av våra filter har lågt tryckfall, vilket ger låg energiförbrukning och högre effektivitet i ventilationssystemet. Folkfilters filter är således ett utmärkt sätt att förhindra att damm, rök., smuts eller andra föroreningar tar sig in i bostaden.

Kant av vitt elementfilter mot vit bakgrund
Vitt elementfilter mot vit bakgrund

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Hur ofta ska man byta elementfilter?

Svensk Ventilation rekommenderar att ventilationsfilter byts var 6-12:e månad, för att säkerställa optimal drift och fortsatt lågt luftmotstånd. Många upplever dessutom kallras eller ojämna luftflöden till följd av att filtren inte bytts. 

Vart sitter elementfiltret?

Elementfiltret sitter i ett don mellan tilluftskanalen och elementet, och nås oftast genom en lucka ovan eller under elementet. Ibland kan man även behöva fälla elementet framåt för att komma åt filtret.

Varför Folkfilter?

Vi utför snabba byten av elementfilter i er fastighet, för att säkerställa att er ventilation fungerar som den ska. När filter inte byts finns en stor risk att luftföroreningar och pollen tar sig in bostaden, vilket påverkar inomhusklimatet negativt. När Folkfilter byter samtliga luftfilter gör vi även en genomgång av ventilationsdonen och säkerställer att ventilationen fungerar i hela bostaden, även i riskområden som sovrum.