Hoppa till innehåll
Bild på människor på Folkfilters kontor som jobbar tillsammans runt ett bod

VI ÄR FOLKFILTER

På Folkfilter jobbar ett glatt gäng ingenjörer, ekonomer, fysiker, biologer och arkitekter med ett gemensamt syfte – att ge människor de bästa förutsättningarna till ren luft i sina bostäder. Att planera, koordinera, utföra och dokumentera filterbyten är vad vi gör varje dag, och sedan starten år 1994 har vi bytt miljoner filter runt om i hela Sverige. Vi kombinerar erfarenhet med nytänk, och sätter alltid människan i fokus. Vi är Folkfilter, och vi ger ren luft till svenska folket.

Vi vill vara en positiv kraft i samhället där vi verkar, genom att erbjuda viktig arbetslivserfarenhet där ungdomar får lära sig att ta ansvar och arbeta tillsammans.”

– Marcus Wahlberg, VD

VÅR HISTORIA

Folkfilter AB började tillverka och marknadsföra filter till ventilationssystem år 1994 i Stockholm, och är idag marknadsledande inom byten av radiatorfilter för flerbostadshus i Storstockholm och Mälardalsregionen. År 2005 renodlades verksamheten till att enbart jobba med filter till frånluftsventilationssystem och filterbyten, vilket vi fortsatt med än idag. Trots att företaget sedan dess har växt från tre till dagens drygt 40 anställda har Folkfilter behållit sitt fokus på kvalitet och kundnöjdhet, vilket ger oss återkommande nöjda kunder i hela Sverige och Europa.

Folkfilter är medlem i Svensk Ventilation och har högsta kreditbetyg. Sedan 2022 ingår Folkfilter AB i Svenska Filtergruppen AB.

Bild på fastigheter med frånluftsventilation

VI PÅ KONTORET

Bild på medarbetare hos Folkfilter med hav som bakgrund

Marcus

VD / 0736 – 865 383 mw@folkfilter.se

Founder

Bild på medarbetare hos Folkfilter med hav som bakgrund

Ulf

Driftansvarig / 0704 – 102 988 uh@folkfilter.se

Bild på medarbetare hos Folkfilter med hav som bakgrund

Alvar

Säljare / 0760 – 290 409 alk@folkfilter.se

Bild på kille i vit med vatten i bakgrunden.

Svante

Säljare / 0762 – 250 092 sn@folkfilter.se

Bild på löv som hålls upp av en hand mot en skog i bakgrunden

MILJÖPOLICY

Vi på Folkfilter värnar om den miljö vi verkar och lever i. Det kommer naturligt av att se all skadliga partiklar och smuts som samlats i de miljontals filter vi bytt sedan start, partiklar som annars hade hamnat i människors lungor. Men det är bara toppen av ett isberg – varje dag förorenas nya sjöar och våtmarker, luftkvalitéen försämras och skog skövlas.

Vi drar vårt strå till stacken genom medvetna val som genomsyrar alla beslut vi fattar, från inköp av kontorsmaterial till val av leverantörer. Vi försöker i största möjliga mån att handla lokala råvaror som är miljömärkta, väljer kollektivtrafik eller tåg när möjligt och jobbar nästan uteslutande med leverantörer i Sverige som tydligt redovisar sin miljöpåverkan och aktivt jobbar för att minska sitt avtryck. Vi strävar alltid efter att ha så låg miljöpåverkan som möjligt, och i de flesta fall är det faktiskt möjligt. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Vill du veta mer om Folkfilters miljöpolicy? Vänligen kontakta oss så berättar vi mer.