Pollenfilter för en

bättre innemiljö

Satsa på pollenfilter av hög kvalitet för tilluftsventilation i era fastigheter. Hos Folkfilter kan ni prenumerera på regelbundna filterbyten så att ni alltid har rena och fräscha filter med bästa möjliga skydd mot pollen och andra partiklar i inomhusmiljön. Kontakta oss idag för att få mer information om byte av pollenfilter eller uppgradering till filter med god pollenfiltrering om ni inte har det i fastigheten.

Pollenfilter ger bättre luft i bostaden & på jobbet

I Sverige lider omkring 30% av befolkningen av någon form av pollenallergi enligt Astma- och allergiförbundet. Det innebär att många lider av rinnande näsa och ögon samt andningsbesvär under vår och sommar när träd, gräs och andra växter blommar. En viktig åtgärd för att skydda sig och må bättre under denna period är att se till att luften inomhus är så ren som möjligt.

 

Här finns det ett flertal åtgärder man kan vidta. Ett grundläggande steg är att installera pollenfilter i tilluftsventilationen som ser till att luften som sugs in filtreras från pollen. Vissa med svårare allergi brukar dessutom kombinera detta med luftrenare som efterrenar inomhusluften ytterligare, vilket kan vara ett bra komplement efter att man öppnat fönstren för att vädra och för att få bort pollen som man drar med sig in med kläder, skor och andra föremål.

 

Att regelbundet byta pollenfilter i bilen är också viktigt eftersom stora mängder luft dras in via ventilationssystemet när man kör.

Pollenfilter med hög kvalitet

Vi på Folkfilter erbjuder pollenfilter för tilluftsventilation som håller en mycket hög kvalitet och är tillverkade av material som rekommenderas av Astma- och allergiförbundet. Filtren släpper effektivt igenom friskluft samtidigt som de avlägsnar pollenpartiklar och smuts. Resultatet blir en renare miljö som hjälper de boende att må bättre.

 

Pollenfilter kan med fördel bytas ut under pågående säsong för att säkerställa att de fungerar så effektivt som möjligt, men det beror dels på var i landet fastigheten befinner sig och hur belastningen ser ut. Kontakta oss gärna för att få rådgivning.

 

Även på arbetsplatser är det givetvis viktigt att skydda sina medarbetare mot onödig belastning av pollen. Att komplettera ventilationen med pollenfilter är en bra åtgärd för att minska på medarbetarnas besvär och kan därmed också hjälpa er att minska på sjukskrivningarna under denna period.

 

Kontakta oss för att få mer information om byte av pollenfilter. Vi rekommenderar att ni prenumererar på byte av filter för att få en smidig tjänst där ni betalar ett fast pris och säkerställer att bytet blir utfört regelbundet. Välkomna!

Kontakta oss för mer information


    *Genom att skicka meddelandet godkänner ni våra avtalsvilkor