Hoppa till innehåll

FILTERBYTEN TILL BRF

Sedan starten 1994 har Folkfilter utfört filterbyten hos bostadsrättsföreningar och fastighetsägare för att säkerställa ett hälsosamt inomhusklimat. Ventilationssystem presterar bäst i ett jämt luftflöde genom alla tilluftskanaler, vilket enklast uppnås genom att samtliga luftfilter i fastigheten byts samtidigt. Vi har erfarenheten och kunskapen att göra det svåra lätt – låt oss byta filter även hos er.

Planering av filterbyte på skiss av ventilationssystem

TRE ANLEDNINGAR ATT LÅTA FOLKFILTER UTFÖRA FILTERBYTET HOS ER

TID

Styrelsens agenda är fullbokad, men ni är måna om ett hälsosamt inomhusklimat. Vi tar ett helhetsansvar kring hela bytet med minimal inblandning av styrelsen – så att ni kan fokusera på annat.

EKONOMI

När vi byter filter ser vi till att utföra nödvändig service av filterdonen vilket ökar livslängden på systemet och säkerställer att luftgenomströmningen i ventilationssystemet förblir god.

UPPFÖLJNING

Efter utfört arbete överlämnas ett protokoll som visar att filtren i fastigheten är bytta. I protokollet framgår det tydligt hur många filter varje lägenhet har, eventuella avvikelser samt förslag på åtgärder vid brister.

BEHÖVER VI BYTA FILTER?

Svensk Ventilation rekommenderar att filter byts en till två gånger per år, men hur ofta filtren faktiskt ska bytas beror på en rad externa faktorer som:

  • Det sker nybyggnationer eller infrastrukturprojekt i närheten av fastigheten
  • Fastigheten är belägen i närheten av skog eller grönområden
  • Det finns tungt trafikerade vägar i närheten
  • Det bor människor med astma eller allergier i fastigheten

Osäker på hur ofta ni bör byta filter? Kontakta oss idag så delar vi gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet.

Byggnation vid trafikerad väg