Hoppa till innehåll
Vitt luftfilter mot vit bakgrund

PANELFILTER

VI HJÄLPER ER ATT BYTA PANELFILTER SNABBT

Att byta panelfilter i ett flerbostadshus är en tidskrävande process, som kräver planering inför, tid under utförandet och dokumentering efter. I snart 30 år har Folkfilter hjälpt BRF:er och fastighetsägare att snabbt och enkelt få samtliga filter i fastigheten bytt, och vi utför allt arbete på under fyra timmar.

Vitt luftfilter mot vit bakgrund

VAD ÄR ETT PANELFILTER?

Panelfilter är ett luftfilter som finns i många ventilationssystem. Panelfilter består ofta av ett förfilter (grovfilter) och ett finfilter, som tillsammans hjälper till att hålla bostaden fri från smuts och föroreningar. Det finns även panelfilter med glaspanel, även om det börjar bli mer ovanligt.

VAD ÄR FÖRDELEN MED PANELFILTER?

Panelfilter hjälper till att förbättra inomhusklimatet genom att förhindra att luftföroreningar tar sig in i bostaden, vilket är extra viktigt i områden med sämre luftkvalitet som till exempel intill trafikerade vägar, byggarbetsplatser eller industrier.

Avlångt panelfilter mot vit bakgrund

KAN MIN FASTIGHET ANVÄNDA PANELFILTER?

Det är inte alla ventilationssystem som har panelfilter, det kan därför vara bra att höra av sig till oss för att utreda om just er fastighet ska ha panelfilter eller ej. Med snart 30 års erfarenhet av filter och ventilation kan någon av våra kunniga tekniker hjälpa dig hitta filtret till just er fastighet.