Elementfilter för

ren & fräsch tilluft

Elementfilter är en filtertyp som sitter placerad i anslutning till element i en bostad eller företagslokal. Vanligtvis så sitter de på väggen under ett fönster och bidrar därmed både till att frisk luft kommer in och att den varma luften vid elementen cirkuleras i rummet. Ett elementfilter bidrar därmed till ett bättre inomhusklimat och en förbättrad energiekonomi.

Byt filtren i intagsventilerna regelbundet

 

Luftdonet som sitter under ett fönster har syftet att släppa in och förvärma luften. Därför brukar de gå att reglera så att man får ett lagom luftflöde beroende på årstid.

 

Att byta elementfilter i intagsventilerna under fönstren med regelbundna intervaller är viktigt både för att luftflödet ska vara tillräckligt och för att filtren inte ska bli övermättade och börja släppa in partiklar.

 

Rena filter hjälper er att få en god ventilation i fastigheten och förebygger att det bildas fukt, mögel och lukt i filtren. Detta är viktigt för att förebygga allergier och sjukdomar.

 

En av de vanligaste modellerna av av luftdon i Sverige är Easy-Vent, men det finns även ett flertal andra tillverkare och modeller. Hos FolkFilter kan ni få tag i de elementfilter som behövs för de system som finns i just era fastigheter.

Enkla byten av elementfilter med prenumeration

Vi rekommenderar våra kunder att prenumerera på våra tjänster för att säkerställa att bytet av elementfilter blir utfört vid de intervall som krävs. Att ha ett avtal på filterbyte gör även att ni får tillgång till förmånligare priser då vi kan förhandla med våra leverantörer när vi på förhand vet om hur stora mängder filter vi behöver köpa in.

 

Det lönar sig alltså på flera sätt att bli kund hos FolkFilter. En smidig lösning som säkerställer att era fastigheter alltid har fräscha och rena filter som renar luften på bästa möjliga sätt. 

Kontakta oss för att bli kund


    *Genom att skicka meddelandet godkänner ni våra avtalsvilkor